Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Tennis Australia Alex De Minaur

Tenis Avustralya ve Alex de Minaur

Avustralya Açık'ta Alex de Minaur, toplanan kalabalıklar ve artan ilgiyle başarının tadını çıkarıyor

Alex de Minaur, kariyerinin en iyi tenisini oynuyor. Dünyanın en iyi 20 oyuncusu arasında yer alan Avustralyalı, son 12 ayda dört ATP Tour şampiyonluğu kazandı. Form durumu, yaklaşan Avustralya Açık'ta göz kamaştırıcı bir performans sergilemesine yol açtı.

De Minaur, Avustralya Açık'ın ilk turunda İspanyol Roberto Bautista Agut'u dört sette mağlup ederek güçlü bir başlangıç yaptı. İkinci turda Fransız Adrian Mannarino'yu beş sette yenerek çeyrek finale yükseldi.

De Minaur'un Avustralya Açık'taki Yolculuğuna Bir Bakış

De Minaur, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam çeyrek finaline yükselmek için çeyrek finalde İtalyan Jannik Sinner'ı dört sette mağlup etti. Sinner, şu anda dünyanın 10. sırasındaki oyuncusu ve geçen yıl Wimbledon'da çeyrek finale yükselmişti.

De Minaur, yarı finalde Yunanistanlı Stefanos Tsitsipas'la karşılaştı. Tsitsipas, dünyanın 4. sırasındaki oyuncusu ve Avustralya Açık'ta iki kez yarı finale yükselmişti. Ancak De Minaur, beş sette galip gelmeyi başararak kariyerinin en büyük galibiyetini elde etti.

De Minaur'un Avustralya Açık'ta Final Hedefi

De Minaur, Avustralya Açık finalinde Rus Daniil Medvedev ile karşılaştı. Medvedev, dünyanın 2. sırasındaki oyuncusu ve geçen yıl Avustralya Açık'ı kazanmıştı. De Minaur, beş sette Medvedev'e yenilerek Avustralya Açık'ta ilk şampiyonluğunu kazanma şansını kaçırdı.

De Minaur'un Avustralya Açık'taki yolculuğu, Avustralyalı tenis hayranları için gurur kaynağı oldu. Başarısı, Avustralya'nın gelecekteki bir Grand Slam şampiyonuna sahip olabileceğine dair umutları artırdı.


Comments